Om meg

Bildet mitt
Jeg er en syglad dame på 45 som bor i litt ut på landet, men i Bergen. Har sydd i mange perioder i livet mitt, både klær og forskjellig innen patchwork. Høsten 2006 ble jeg atter en gang inspirert, denne gangen av min dyktige venninne Linda - og siden har jeg sydd. Har heldigvis et anneks hvor jeg kan utfolde meg, la stoffene bo og ideene blomstre. Litt tid må riktignok gå til jobb, hus og heim, mann og barn. Jobber turnus og det gjør at jeg får endel-alene tider i løpet av uken. Håper bloggen min kan være til inspirasjon for andre syglade damer!

fredag 29. august 2008





Det blir noen sminkevesker, og godt er det - det er jo snart jul!














Grytekluter


Det kjekke med å ha masse stoffer liggende er at det kan bli fine små-gaver!
Fargene ble litt underlige, litt mattere på bildene.

Babyteppe med pompadur





Dette deilige babytepper er laget av Tilla-ull og pyntet med diverse rosa stoffer. Laget likså godt en pompadur til å ha forskjellig småpø oppi. Kanskje det luner godt for en liten jente om ikke så lenge - hvem vet?!

onsdag 27. august 2008

"Sminkeveske"


Denne lille mini'en har ikke engang plass til lebestiften min! Plundrete mønster, men med assistanse fra Linda ble den ferdig til slutt. Tror den neste skal bli litt større...

Sminkevesker



Enda en variant av sminkevesker, som jeg er så glad i. Denne er klippet og sydd sammen som en sirkel, før glidelås og øverste kant ble satt på.






mandag 25. august 2008

Løper - Røff Rosa




















Denne passer godt når en har endel restestoffer liggende. Fin å gi bort som gave også...:-)


Sminkeveske


Får aldri nok av små vesker til å ha pø og dill-dall i ...

Toalettvesker



Har bestilling på tre sett med toalettvesker. Litt utfordrende å lage herre-utgave med maskulint preg.

Grytekluter


Et koselig sommertreff hos Linda ga dette resultatet. Tror nok dette blir en av "slagerne" til jul;-)

Toalettveske



Denne toalettvesken ble julegave til en dame som stadig er på farten. Liker godt å sy i sorte/grå farger.

Romslig nett


Dette er Mona i Quiltekroken sin design. Gikk på kurs hos henne, sydde den lyse og lærte masse. Nettet har mange lure finesser på innsiden, og brukes ofte!

Det grå nettet har jeg sydd på bestilling til svigerinnen min. Stor kontrast til det lyse, men flott det også!

lørdag 23. august 2008

Bargello


Dette teppet sydde jeg til mannen min sitt behandlingsrom på jobben. Rommet var fargeløst og trengte mer tekstiler. Utgangspunktet var den røde stolen som stod der fra før. Så med stolen på slep handlet jeg inn farger som harmonerte. Et stort blikkfang henger nå på veggen hos ham!

Byveska




Dette nettet har jeg sydd mange av også. Flere er gitt bort som gave, og et par utgaver er sydd som modell til Quiltekroken.

På Quiltelaup, igjen


Dette ble til nestenmoren min.

På Quiltelaup


Handlenett til min mor.

Julesokk


Julegaver til den yngre garde - rommer masse snop!

Juleløper



Enda flere julegaver.

Enda flere toalettvesker


Herr og fru Jensen fikk dette paret til jul.

fredag 22. august 2008

Den store reisebagen


Dette er nok det produktet jeg mest stolt av. Sydd på kurs i regi av Quiltekroken med Mona som læremester.

Våren 2007 deltok jeg på et kurs som AnnaKa ledet. Målet var å lære å sy hjørner når det skal tas hensyn til ruter og rapporter. Fantastisk kursholder og enormt lærerikt!!! Men veldig kostbart kurs - det endte med at jeg kom hjem med ny symaskin siste dagen:-)

Den store løperen ble til svigermor og den lille til min mor.

Adventsløper

Denne er satt sammen av mange forskjellig lilla stoffer. Et par mindre utgaver ble gitt vekk som gaver.

Juleløper



Det har blitt noen sy-treff sammen med Linda, heldigvis!

Toalettrullholder

Jeg fikk et tips om en quiltebutikk på Knarvik, så der dro jeg en dag etter debuten med toalettvesken. Der ble jeg møtt av Mona-butikkeier. Det ble en utrolig koselig handletur; ideer ble sådd, stoff og mønster kjøpt og en kjær kontakt ble opprettet. Siden har det blitt mer av alt - både ideer, stoff og kontakt! Takk Mona!!!

Vårt lille gjestetoalett fikk seg en oppussing og ble slik. Gardinen er selvfølgelig ett av stoffene i toalettrullholderen...

Det aller første produktet 2006


Høsten 2006 hjalp Linda meg i gang med symaskinen igjen - stor takk til deg Linda! Jeg hadde sett den lekre toalettveske hennes da vi var sammen på hyttetur, og den ville jeg kopiere. Etter denne har det blitt mange toalettvesker, i forskjellige varianter.

torsdag 21. august 2008


Snart er det jul! Denne løperen falt jeg for umiddelbart da jeg så den. Rask og lett å sy. Havner nok under et juletre den også!


Stable/skjære teppe





Vi innredet loftsstue i fjor, og da trengtes et slumreteppe som matchet sofa og gardiner. Det blomstrete, brune stoffet er det samme som er i gardinene. Bakstykket er lun og god fleece.







Resteteppe


Født i Jomfruens tegn liker jeg orden i sysakene. Gikk i gang å ryddet og sorterte - og se hvor hvor bra det ble!!! Tror det blir en bred ramme i de røde fargene, men innslag av grønt eller oker. Skal ha masse deilig vatt inni og fleece på baksiden. Dette skal være et teppe til de frostige;-)

En liten pompadur


Av restene ble det en liten pompadur med foto på.

Romantisk veske


Inspirert etter kurshelg fant jeg fram et gammelt putetrekk som jeg har vært så heldig å få. Ta en ekstra titt på broderiet - er det ikke fantastisk?! Resten av vesken er sydd i kraftig lin som er vasket og tørket i tørketrommel (takk igjen Kari i Quiltekroken!)

onsdag 20. august 2008

Enda en toalettveske



Her er litt av sommerens produkter!

Først er det Marens toalettveske. Hun trengte en søt og sommerlig når hun skulle på musikksommerskole.



Da hun kom hjem, lå denne sminkevesken å ventet på henne...