Om meg

Bildet mitt
Jeg er en syglad dame på 45 som bor i litt ut på landet, men i Bergen. Har sydd i mange perioder i livet mitt, både klær og forskjellig innen patchwork. Høsten 2006 ble jeg atter en gang inspirert, denne gangen av min dyktige venninne Linda - og siden har jeg sydd. Har heldigvis et anneks hvor jeg kan utfolde meg, la stoffene bo og ideene blomstre. Litt tid må riktignok gå til jobb, hus og heim, mann og barn. Jobber turnus og det gjør at jeg får endel-alene tider i løpet av uken. Håper bloggen min kan være til inspirasjon for andre syglade damer!

torsdag 30. juli 2009

Jøss - en sminkeveske (til)!


Har ryddet på syrommet, og da dukket denne saken opp, delvis ferdig-klippet.
Kan jo ligge i haugen, kanskje det blir en messe i høst.

tirsdag 28. juli 2009

I MÅL!!!




I mål - takket være Gudveig!
Denne løperen har vært et langvarig prosjekt. Jeg kjøpte mønsteret og en del av stoffene på Katrines Quiltestue i fjor sommer. Gikk i gang med friskt mot, men klarte ikke å tyde mønsteret. Kontaktet designer og fikk hjelp pr. telefon. Hun rådet meg til å kjøpe to typer lim, slik at arbeidet skulle bli lettere. Det tok en stund før limen var på plass, og dermed forsvant gløden.
Da jeg atter en gang skulle sy løperen, hadde jeg glemt hele forklaringen - og strevde ganske lenge for jeg plutselig skjønte hva jeg skulle gjøre.
Ikke lett å klippe ut oval og sy kanten pent inn, skjønner dere!
Da jeg endelig forstod tegningen ble jeg så ivrig at blokk nr. 3 ble feil. Jeg klippet i stykker en liten stoffbit som jeg ikke hadde noe reserve-stoff av. Ble heldigvis reddet av en herlig quilte-engel, så nå er jeg godt fornøyd.
Har ikke sett denne løperen på noen av bloggene jeg har vært innom, så det var ikke noe i blogglandia jeg kunne spørre heller... Det er MarianneZ som har designet denne søte juleløperen.


fredag 24. juli 2009

Reddet!

En skikkelig god sommerklem til Gudveig som har reddet syprosjeketet mitt!

I dag kom en stoffbit i posten, og tenk den var make til mine ødelagte. Nå gleder jeg meg til å fortsette, må bare få unna en arbeidshelg først.

Jeg blir så glad i hjertet mitt når noen er så snill, raus og hjelpsom - takk til deg Gudveig.

Og takk til dere andre som har engasjert dere og ville dele!

tirsdag 21. juli 2009

HJELP - JEG ER I NØD!


Jeg fant fram enda en ufo og satte i gang med friskt mot. Blokk 1 gikk bra, blokk 2 enda bedre og blokk 3 ble katastrofe!

Jeg klippet i feil stoff og har nå et påbegynt prosjekt - men ikke mer stoff.


Er det noen i den store quilteverden som har et rødt stoff med bittesmå gullprikker? Det er nok et julestoff fra flere år tilbake, så kanskje noen har en rest på lur. Jeg trenger kun 7 x 9 inch - det er alt som skal til for å gjøre meg lykkelig og glad igjen.


Jeg håper!!!

Pompadurer


Nå er settet ferdig. Sydde den største tidligere i sommer, den har allerede vært en tur til Kreta.
Den lille ble klippet og lagt på vent. I dag var det atter tid å sysle på syrommet - så nå er begge pompadurene klar for London i august!!!

søndag 19. juli 2009

Borte bra, men hjemme best!




Ferieturen er over og vi er vel hjemme igjen. Må innrømme at overgangen var stor fra sol, hav og 37 grader til regn, ugress og snart jobb. Turen til Platanias, Kreta innholdt mye; sykkeltur langs havet og oppi fjellet, fottur ned Samaria ravinen med avkjøling i det Lybiske hav, joggeturer i olivenlundene og timesvis på rygg i solsengen. Reisefølget var på 9 personer, den yngste var 6 og den eldste 86!!! Det gjorde godt å kjenne på varmen, både den fra solen men ikke minst den fra våre kjente i Platanias.

fredag 3. juli 2009

Juleløper i sommerhete


Nå er UFO'en min ferdig!
Ikke så lett å se på bildet, men den er stor - 45 cm + 120. Den blir flott på mitt store spisebord.
Airin Hansen har designet mønsteret. På originalen er det applikerte hjerter også, det droppet jeg. Syns løperen passet best uten med de stoffene jeg har valgt.

onsdag 1. juli 2009

UFO fram fra haugen

Egentlig liker jeg best å sy på et prosjekt om gangen, men så blir jeg av og til litt ivrig og starter på noe nytt samtidig som jeg syr på noe annet (noen som kjenner seg igjen?!)

Nå har denne adventsløperen blitt hentet fram fra "glemselen", kanskje blir den ferdig innen julen er omme...

Diverse etui


Har sydd endel etui til mobiltelefon, Ipod og denslags. Kan være lurt å ha på stranden for å holde både sand og sol unna tekniske duppeditter.