Om meg

Bildet mitt
Jeg er en syglad dame på 45 som bor i litt ut på landet, men i Bergen. Har sydd i mange perioder i livet mitt, både klær og forskjellig innen patchwork. Høsten 2006 ble jeg atter en gang inspirert, denne gangen av min dyktige venninne Linda - og siden har jeg sydd. Har heldigvis et anneks hvor jeg kan utfolde meg, la stoffene bo og ideene blomstre. Litt tid må riktignok gå til jobb, hus og heim, mann og barn. Jobber turnus og det gjør at jeg får endel-alene tider i løpet av uken. Håper bloggen min kan være til inspirasjon for andre syglade damer!

lørdag 27. februar 2010

Toalettveske


Har stor sans for toalettvesker og sminkevesker, som dere sikkert har sett. Nå har jeg prøvd meg på en annen modell, til en forandring. Utgangspunktet var et gammelt putetrekk fra svigermor, men nydelig broderi.
Det var litt komplisert å se hvor motivet burde plasseres da stoffet skulle skjæres, så derfor havnet det lavere enn jeg egentlig ville ha det.
Nå har toalettvesken kommet ut av UFO stadiet og er klar til bruk. Kanskje får den være med til Cuba når vi drar i morgen. Både jeg og symaskinen min skal ha full service - PFAFF'en leveres til Quiltekroken og jeg skal fylles med spennende kultur og mengder av sol. JIPPI!

fredag 19. februar 2010

Toalettveske

Jeg kom over dette nydelige rosestoffet i Quiltekroken for en tid tilbake. Det var bare et "must" å ha liggende til det rette prosjektet. Da jeg fikk en bestilling på enda en toalettveske var det ikke vanskelig å velge stoff! Håper den faller i smak hos hun som venter på bestillingen sin...

tirsdag 16. februar 2010

Enda en log cabin løper





Jeg likte fargene så godt at jeg ville sy en løper til meg selv også! Kjøkkenbordet mitt er stort, så da passet det godt å sy den 111cm lang og 35 cm bred. Jeg quiltet i en slags vifteformasjon, lyst på lyst, og syntes effekten ble bra. Sømmen synes, uten at den er for dominerende.

mandag 8. februar 2010

Pompadur


Denne pompaduren er sydd av en gammel damaskduk. En venninne av meg arvet denne duken (+ et helt hus) med en nydelig brodert M i ene hjørnet. Duken var tynnslitt og lappet, og ikke særlig fin som duk. Nå er den omsydd til en pompadur med M'en som pynt - og en overraskelse til venninnen min. Håper hun blir gla'...

søndag 7. februar 2010

Bare måtte...


Kunne ikke la være - litt rester i lekre stoffer bare må bli sminkevesker. Skal ut å handle perler og pø, slik at det blir litt pynt på glidelåsene.

lørdag 6. februar 2010

Monas log cabin løper



Nå er første løper ferdig i disse nydelige brunlige fargene. Fargesammensetnigen passer helt perfekt til mitt kjøkken, om jeg bare skifter gardiner...